KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności


DRODZY RODZICE! PRZYJACIELE DZIECI!
    Zwracamy się z ogromną prośbą o wsparcie naszego przedszkola poprzez przekazanie 1 % podatku.
Nasze przedszkole współpracuje z Fundacja Studencką „Młodzi-Młodym”, która wspiera rozwój szkół i klubów sportowych, pomaga niepełnosprawnym i realizuje marzenia indywidualnych osób.

                                                                     

         Dziękujemy za dotychczasowe wsparcie 5487,42
Zebraną kwotę pragniemy przeznaczyć na zakup wyposażenia naszego przedszkola.

Aby przekazać 1 % podatku na nasze przedszkole należy w wypełnianym formularzu PIT

 

 


Od dnia 23.11.2020 r. język niemiecki dla grup I, II, III, IV, V będzie odbywał się w piątki
Grupa I 14.20 - 14.35
Grupa II 14.05 - 14.20
Grupa III 13.00 - 13.20
Grupa IV 13.50 - 14.05
Grupa V 13.20 - 13.50
 


WAŻNE INFORMACJAE DLA RODZICÓW! 


- Informujemy ,że w dniach od 16 listopada do 24 listopada włącznie , grupa VI przechodzi w tryb zdalnego nauczania .Materiały do pracy z dziećmi znajdą się w zakładce Zdalne nauczanie / VI grupa.

- Informujemy, że w dniach 12.11 (czwartek)-16.11. (poniedziałek) 2020r. dzieci z grupy VIII objęte zostały nauczaniem zdalnym. Materiały do pracy zdalnej znajdują się w zakładce Zdalne nauczanie / gr. VIII.

 

- Informujemy, że w dniach 05.11 (czwartek)-10.11. (poniedziałek) 2020r. dzieci z grupy IV objęte zostały nauczaniem zdalnym. Materiały do pracy zdalnej znajdują się w zakładce Zdalne nauczanie / gr. IV.


Nasze przedszkole weźmie udział w kolejnej edycji akcji MEN „Szkoła do hymnu” i odśpiewania „Mazurka Dąbrowskiego” we wtorek, 10 listopada o godz. 11:11.
W tym roku ze względu na ograniczenia wynikające ze stanu epidemii proponujemy wspólne śpiewanie w danej klasie lub grupie.


 


W związku z pytaniami o konkurs na "Domek dla ptaków" zmieniamy termin składania prac do 16.11.2020r.

 

Regulamin konkursu "Domek dla ptaków"-pobierz



 


 


Szanowni Rodzice!!! Zachęcamy do udziału w wydarzeniu:

"Wystarczy 500 głosów, aby i w Zgierzu zrealizowano projekt „Pod biało-czerwoną"  Zakłada on sfinansowanie przez Rząd Rzeczypospolitej Polskiej zakupu masztów i flag w każdej z gmin w Polsce!

To inicjatywa mająca na celu połączenie Polaków pod naszą flagą państwową, a także godne uczczenie pamięci o Bohaterach Bitwy Warszawskiej w 1920 roku. „Pod biało-czerwoną" to projekt, który ma zjednoczyć nasz kraj i jego mieszkańców.
Nie tylko uhonoruje Poległych za wolność i niepodległość naszej Ojczyzny, ale także zachęci do patriotycznych postaw i dumy z bycia Polakami." - piszą autorzy pomysłu.

Wypełnienie formularza zajmie tylko kilka minut  Zachęcamy!"

https://bialoczerwona.www.gov.pl/

Do pomysłu zachęcają samorządowcy: w tym Prezydent Miasta Zgierza.


Zapraszamy do sprawdzenia zakładki zajęcia dodatkowe, w której znajdziecie informacje o zajęciach dodatkowych dla dzieci.

Przedszkoliada.pl- zajęcia sportowe
Czwartek 15:00-15:30  gr 1 + gr 2 + gr 3
Czwartek 15:30-16:00  gr 4 + gr 5
Czwartek 16:00-16:30  gr 6 + gr 7 + gr 8  




Tło na Facebooka Tapeta tulipany na łące

„Akcja zbierania cebulek”

Jesień dopiero co zagościła w naszym przedszkolnym ogródku, a my myślimy już o wiośnie...Dlatego zapraszamy Rodziców i Dzieci do akcji, która polega na zbieraniu cebulek kwiatowych.Czekamy aż nasze koszyki, które znajdują się przed wejściem zapełnią się po brzegi….

Niebawem ruszymy z warsztatami ekologicznymi, na których dzieci będą miały okazję posadzić cebulki
w naszym ogrodzie. Każdy przedszkolak będzie miał okazję do przemyśleń: co trzeba zrobić, by te małe, niepozorne cebulki mogły wiosną zamienić się w piękne kwiaty…..

 Dziękujemy wszystkim, którzy do tej pory włączyli się do akcji i zapraszamy wszystkich zainteresowanych
do udziału!!!


Drodzy Rodzice!

Trwa nabór do Państwowej Szkoły Muzycznej I stopnia w Zgierzu 
Zapraszamy serdecznie rodziców i dzieci!!!!
strona www szkoły muzycznej


 

Informacje dotyczące godzin posiłków obowiązują  od czwartku 3.09. w roku 2020/2021-plik do pobrania!!

 


Komunikat dla rodziców

Drodzy Rodzice!

Zbliża się 1 września.
 W związku z ograniczeniami jakie istnieją  za sprawą COVID-19 pracujemy zgodnie z wytycznymi przeciwepidemicznymi Głównego Inspektora Sanitarnego  z dnia 2 lipca 2020r, co m.in. oznacza:

1.Rodzic przyprowadza  do przedszkola dziecko, które nie przejawia objawów infekcyjnych, t.j. katar, kaszel, podwyższona temperatura.Rodzice przyprowadzający dzieci zachowują bezpieczną odległość od innych, wyznaczoną przed wejściem do przedszkola taśmami .Do przedsionka przedszkola wchodzimy po kolei.

3.Rodzic przyprowadzający dziecko do przedszkola, przekazuje dziecko  pracownikowi pełniącemu dyżur przed wejściem do przedszkola, następnie dziecko   kierowane jest do szatni w asyście , gdzie pracownik obsługi pomaga w umyciu wodą i mydłem rąk ,  a następnie kieruje do wyznaczonej Sali zgodnie z przygotowaną organizacją pracy nauczycieli.

4. Dziecko każdorazowo przed odebraniem przez pracownika przedszkola ma mierzoną temperaturę ciała.

5. Do przedszkola zaopatrujemy dziecko w obuwie na zmianę w podpisanym worku. Nie przynosimy zabawek, pluszaków, kocyków, itp.

6.Osoba odbierająca dziecko także pozostaje w przedsionku przedszkola. Personel przedszkola doprowadzi dziecko z klasy do szatni, a następnie z szatni do rodzica.

7. W przypadku dzieci 3 letnich rozpoczynających edukację w przedszkolu, rodzic/opiekun może doprowadzić dziecko do szatni i wprowadzić do Sali z zachowaniem wszelkich środków ostrożności/ osłona ust i nosa, rękawiczki jednorazowe lub dezynfekcja rąk, tylko osoba zdrowa, w której domu nie przebywa osoba na kwarantannie lub izolacji w warunkach domowych, z zachowaniem dystansu społecznego 2 m.

Wszelkie informacje dotyczące organizacji pracy od września 2020 roku będą zamieszczone na stronie internetowej

Prosimy o zapoznanie się w obowiązującymi Procedurami Bezpieczeństwa oraz ich przestrzeganie.

Zebrania informacyjno-organizacyjne w grupach planowane są w pierwszych dniach września z zachowaniem wszelkich środków ostrożności, o czym będziemy na bieżąco informować.

 

 

 




 

 

 

 

 

 





Jesteśmy wśród zwycięzców!
Miło nam Wszystkich poinformować, że w III odsłonie konkursu programu „Czyściochowe Przedszkole” nasze przedszkole wygrało kartę podarunkową do drogerii Rossmann o wartości 500 zł, umożliwiającą zakup produktów higienicznych.
W sumie oddano  297 głosów.
Dziękujemy Wszystkim , którzy brali udział w głosowaniu.
Jesteście Wielcy!!!

 


                           

 


 
 

                                                     

 


INFORMACJA DLA RODZICÓW
ZDALNE NAUCZANIE
Zapraszamy do sprawdzania informacji na naszej stronie internetowej w zakładcezdalna nauka i zabawa
gdzie znajdziecie Państwo materiały dydaktyczne dla każdej grupy oraz ciekawe pomysły i wskazówki do zabawy z dziećmi. 


 



 

 

  

 

 

 

                 

 


 DRODZY RODZICE! PRZYJACIELE DZIECI!
    Zwracamy się z ogromną prośbą o wsparcie naszego przedszkola poprzez przekazanie 1 % podatku.
Nasze przedszkole współpracuje z Fundacja Studencką „Młodzi-Młodym”, która wspiera rozwój szkół i klubów sportowych, pomaga niepełnosprawnym i realizuje marzenia indywidualnych osób.

  

Do tej pory dzięki Państwa ofiarności zebraliśmy kwotę 3606,51 zł
Zebraną kwotę pragniemy przeznaczyć na zakup wyposażenia naszego przedszkola.

Aby przekazać 1 % podatku na nasze przedszkole należy w wypełnianym formularzu PIT

wpisać: KRS: 0000270261 CEL SZCZEGÓŁOWY: BAJKOWE PRZEDSZKOLE W ZGIERZU 6861


                                                    


 


 


 

 Nowy rok przedszkolny zaczął się na dobre... cały wrzesień już za nami. Nasze wspaniałe grupy maluszków trzymają się dzielnie i radzą sobie bardzo dobrze pod okiem swoich Pań w przedszkolu. We wrześniu już wszystkie dzieci osłuchiwały się z językiem angielskim, który prowadzi Pani Klaudia Szczygielska. Nasza placówka oferuje również wsparcie w ramach pomocy psychologiczno-pedagogicznej specjalistów: pedagog, logopeda, psycholog, pielęgniarka, których zadaniem jest wspieranie dzieci i rodziców. Od października zaczynają się zajęcia z języka niemieckiego, gimnastyka korekcyjna, zajęcia sportowe w ramach PRZEDSZKOLIADY.pl, zajęcia rytmiczne z Panią Żanettą Walkus- muzyk, instruktor rytmiki i tańca i wiele innych ciekawych propozycji dla naszych dzieci.  

Zachęcamy do odwiedzania zakładki Z ŻYCIA PRZEDSZKOLA gdzie znajdziecie ciekawe fotorelacje z naszych działań..


       DRODZY RODZICE! PRZYJACIELE DZIECI!
    Zwracamy się z ogromną prośbą o wsparcie naszego przedszkola poprzez przekazanie 1 % podatku.
Nasze przedszkole współpracuje z Fundacja Studencką „Młodzi-Młodym”, która wspiera rozwój szkół i klubów sportowych, pomaga niepełnosprawnym i realizuje marzenia indywidualnych osób.

                                                                     

         Do tej pory dzięki Państwa ofiarności zebraliśmy kwotę 1,306,29 zł
Zebraną kwotę pragniemy przeznaczyć na zakup wyposażenia naszego przedszkola.

Aby przekazać 1 % podatku na nasze przedszkole należy w wypełnianym formularzu PIT

wpisać: KRS: 0000270261 CEL SZCZEGÓŁOWY: BAJKOWE PRZEDSZKOLE W ZGIERZU 6861