Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Dzień

ŚniadanieII ŚniadanieObiadPodwieczorek

Poniedziałek

24.06

Angielka/1,7/pszenna(60g) z masłem/7/(5g), twarożkiem/7/ze szczypiorkiem i kiełkami(35g).

Kakao/1,6/na mleku/7/(250 ml).

 

 

Mus owocowy

(120g)

 

 

 

 

Krupnik z kaszy jęczmiennej na wywarze warzywno/1,3,7,9/-drobiowym z natką(ogółem 150ml). Zapiekanka makaronowa/1,3/ z warzywami/9,10/, serkiem/7/ mascarpone i boczkiem(ogółem:250g).

Kompot wiśniowy(250 ml).

 

 

 

Chleb/1/(60g)razowy z masłem/7/(5g), szynką/1,3,5,6,7,9,10/konserwową, papryką czerwoną i sałatą(65g).

Herbata z cytryną(250 ml).

Wtorek

25.06

 

 

Angielka/1,7/(60g) z masłem/7/(5g), serem/7/żółtym, sałatą i ogórkiem zielonym(75g).

Kawa/1/Inka na mleku/7/(250 ml)

 

 

 

 

 

 

 

 

marchewka
(55g)

 

 

 

 

 

 

 

Ryż na rosole na wywarze warzywno/1,7,9/-drobiowym z natką (ogółem:250g).

Kasza gryczana, gulasz z szynki w sosie własnym/7,8,9,10/ i ogórek małosolny(ogółem:250g)

Kompot śliwkowy(250 ml).

 

 

 

 

 

 

 

 

Kisiel/1/wiśniowy(150g), herbatniki/1,3,7/ maślane(50g)

Herbata owocowa(250ml)

 

 

Środa

26.06

Płatki/1,7/ cynamonowe na mleku/7/(150ml).

Chałka/1,7/pszenna z masłem/7/ i dżemem z czarnej porzeczki.

Herbata z cytryną(250 ml).

 

 

 

arbuz
(55g)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze warzywno/1,3,7,9/-wieprzowym z majerankiem(ogółem:250g).

Makaron/1,3/z farszem wieprzowym z warzywami/9,10/, surówka z ogórka zielonego ze szczypiorkiem z oliwą z oliwek (ogółem:250g).

Woda z cytryną i miętą(250 ml).

 

 

 

 

 

 

 

Chleb/1/(60g)wieloziarnisty z masłem/7/(5g), polędwicą/1,3,5,6,7,9,10/

miodową, pomidorem i szczypiorkiem(65g)

Herbata z cytryną(250 ml).

 

 

 

czwartek

27.06

Angielka/1,7/(60g) z masłem/7, parówką/6,7,8,9/z szynki na ciepło i ketchupem bez konserwantów(65g).

Kawa/1/Inka na mleku/7/(250 ml)



 

 

 

 

morela

45g)

 

 

 

 

 

 

 

 

Zupa meksykańska z ziemniakami na wywarze warzywno/1,3,7,9/-wieprzowym z majerankiem(ogółem:250g).

Ziemniaki z koperkiem, kotlet sojowy panierowany/1,3/, surówka z kapusty pekińskiej z fasolką, papryką, koperkiem i oliwą (ogółem:250g)

Kompot jabłkowy(ogółem:250g)

 

 

Chleb/1/(60g) z masłem/7/(5g), pasztetem/1,3,6,9,10/drobiowym z papryką żółtą i sałatą(65g)

Herbata miętowa(250ml)

 

 

 

Piątek

28.06

Angielka/1,7/pszenna(60g) z masłem/7/(5g), szynką /1,3,6,8,9,10/konserwową, rzodkiewką i sałatą(65g).

Kawa/1/Inka na mleku/7/(250 ml)

 

 

 

 

jabłko
(65g)

 

 

 

 

 

 

 

 

Zupa pomidorowa z makaronem/1,3/na wywarze warzywno/1,3,7,9/-wieprzowym z natką(150ml). Ziemniaki z koperkiem, ryba/4/miruna panierowana/1,3/, surówka z kapusty kiszonej z porem, marchewką i oliwą z oliwek(ogółem:250g).

Kompot truskawkowy(ogółem:250g)

 

 

 

 

Sałatka owocowa(150g)

Biszkopty/1,3,7/(90g)

 

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy, bazylia, majeranek, oregano, papryka słodka, czosnek granulowany, cynamon, mieszanka Vegeta Natural

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany
    hybrydowe) oraz produkty pochodne.

  2. Skorupiaki i produkty pochodne.

  3. Jaja i produkty pochodne.

  4. Ryby i produkty pochodne.

  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

  6. Soja i produkty pochodne.

  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
    orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

  9. Seler i produkty pochodne.

  10. Gorczyca i produkty pochodne.

  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

  13. Łubin i produkty pochodne.

  14. Mięczaki i produkty pochodne.