Jadłospis
Dzień | Śniadanie | II Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|---|
Poniedziałek 24.06 | Angielka/1,7/pszenna(60g) z masłem/7/(5g), twarożkiem/7/ze szczypiorkiem i kiełkami(35g). Kakao/1,6/na mleku/7/(250 ml).
|
Mus owocowy (120g)
| Krupnik z kaszy jęczmiennej na wywarze warzywno/1,3,7,9/-drobiowym z natką(ogółem 150ml). Zapiekanka makaronowa/1,3/ z warzywami/9,10/, serkiem/7/ mascarpone i boczkiem(ogółem:250g). Kompot wiśniowy(250 ml).
| Chleb/1/(60g)razowy z masłem/7/(5g), szynką/1,3,5,6,7,9,10/konserwową, papryką czerwoną i sałatą(65g). Herbata z cytryną(250 ml). |
Wtorek 25.06
|
Angielka/1,7/(60g) z masłem/7/(5g), serem/7/żółtym, sałatą i ogórkiem zielonym(75g). Kawa/1/Inka na mleku/7/(250 ml)
|
marchewka
|
Ryż na rosole na wywarze warzywno/1,7,9/-drobiowym z natką (ogółem:250g). Kasza gryczana, gulasz z szynki w sosie własnym/7,8,9,10/ i ogórek małosolny(ogółem:250g) Kompot śliwkowy(250 ml).
| Kisiel/1/wiśniowy(150g), herbatniki/1,3,7/ maślane(50g) Herbata owocowa(250ml)
|
Środa 26.06 | Płatki/1,7/ cynamonowe na mleku/7/(150ml). Chałka/1,7/pszenna z masłem/7/ i dżemem z czarnej porzeczki. Herbata z cytryną(250 ml).
|
arbuz
|
Barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze warzywno/1,3,7,9/-wieprzowym z majerankiem(ogółem:250g). Makaron/1,3/z farszem wieprzowym z warzywami/9,10/, surówka z ogórka zielonego ze szczypiorkiem z oliwą z oliwek (ogółem:250g). Woda z cytryną i miętą(250 ml).
|
Chleb/1/(60g)wieloziarnisty z masłem/7/(5g), polędwicą/1,3,5,6,7,9,10/ miodową, pomidorem i szczypiorkiem(65g) Herbata z cytryną(250 ml).
|
czwartek 27.06 | Angielka/1,7/(60g) z masłem/7, parówką/6,7,8,9/z szynki na ciepło i ketchupem bez konserwantów(65g). Kawa/1/Inka na mleku/7/(250 ml)
|
morela 45g)
|
Zupa meksykańska z ziemniakami na wywarze warzywno/1,3,7,9/-wieprzowym z majerankiem(ogółem:250g). Ziemniaki z koperkiem, kotlet sojowy panierowany/1,3/, surówka z kapusty pekińskiej z fasolką, papryką, koperkiem i oliwą (ogółem:250g) Kompot jabłkowy(ogółem:250g)
|
Chleb/1/(60g) z masłem/7/(5g), pasztetem/1,3,6,9,10/drobiowym z papryką żółtą i sałatą(65g) Herbata miętowa(250ml)
|
Piątek 28.06 | Angielka/1,7/pszenna(60g) z masłem/7/(5g), szynką /1,3,6,8,9,10/konserwową, rzodkiewką i sałatą(65g). Kawa/1/Inka na mleku/7/(250 ml)
| jabłko
|
Zupa pomidorowa z makaronem/1,3/na wywarze warzywno/1,3,7,9/-wieprzowym z natką(150ml). Ziemniaki z koperkiem, ryba/4/miruna panierowana/1,3/, surówka z kapusty kiszonej z porem, marchewką i oliwą z oliwek(ogółem:250g). Kompot truskawkowy(ogółem:250g)
| Sałatka owocowa(150g) Biszkopty/1,3,7/(90g)
|
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy, bazylia, majeranek, oregano, papryka słodka, czosnek granulowany, cynamon, mieszanka Vegeta Natural
Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany
hybrydowe) oraz produkty pochodne.Skorupiaki i produkty pochodne.
Jaja i produkty pochodne.
Ryby i produkty pochodne.
Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
Soja i produkty pochodne.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.Seler i produkty pochodne.
Gorczyca i produkty pochodne.
Nasiona sezamu i produkty pochodne.
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
Łubin i produkty pochodne.
Mięczaki i produkty pochodne.