Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Dzień

ŚniadanieII ŚniadanieObiad
Podwieczorek

Ponie-
działek

25.03

Angielka pszenna/1,7/(30g) z masłem/7/(5g,), serkiem/7/ naturalnym i papryką czerwoną(65g).

Kawa Inka/1/ na mleku/7/(250 ml)

 

 

 

 

marchewka
(45g)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Żurek/3,6,9,10/z grzankami/1,3,6/na wywarze wieprzowym z majerankiem(150ml). Naleśniki/1,7/ z dżemem truskawkowym i cukrem pudrem(ogółem:250g).

Kompot z granatu(250 ml).

 

 

Chleb/1/(60g) z masłem/7/, szynką/1,3,5,6,7,9,10/ konserwową, ogórkiem zielonym i rzodkiewką(65g)

Herbata z cytryną(250 ml).

 

 

 

 

 

 

Wtorek 
26.03

 

Kuleczki/1,6/ czekoladowe na mleku/7/. Angielka/1,7/pszenna(30g) z masłem/7/(5g) i miodem(15g).

Herbata z cytryną(250 ml)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jabłko(65g)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zupa szczawiowa z ryżem na wywarze warzywno/1,7,9/-wieprzowym(ogółem 150 ml). Makaron/1,3/ spaghetti z mięsem mielonym z szynki i sosem bolońskim/1,6,8,9,10/(ogółem:250g) Kompot wiśniowy(250 ml).

 

 

Chleb/1/(60g) z masłem/7/, kiełbasą/1,3,5,6,7,9,10/ dębicką, pomidorem i szczypiorkiem(65g)

Herbata z cytryną(250 ml).

 

 

 

 

 

Środa

27.03

Angielka/1,7/ pszenna(60g) z masłem/7/(5g), polędwicą/1,3,5,6,7,9,10/ drobiową i sałatą(65g).

Kawa/1/Inka na mleku/7/(250 ml)

banan

(80g)

 

 

 

 

 

 

 

Żurek/1,5,6,8,9,10/ z grzankami pszennymi/1/ i białą kiełbasą/1,5,6,8,9/ na wywarze wieprzowym(150 ml). Ziemniaki z koperkiem, jajko/3/ sadzone, surówka z marchewki z cytryną(ogółem:250g). Woda z cytryną i miodem(250 ml).

 

 

 

 

Chleb/1/ (60g) razowy z pastą jajeczną masłem/3,7/ i szczypiorkiem(65g)

Herbata z cytryną(250 ml).

 

 

 

.

 

 

czwartek

28.03

Angielka pszenna/1,7/(60g) z masłem/7/(5g), parówka/6,7,8,9/ z szynki z ketchupem bez konserwantów(65g).

Kawa/1/Inka na mleku/7/(250 ml)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kiwi(55g)

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Zupa pomidorowa z ryżem/1/ na wywarze warzywno/1,7,9/-drobiowym z natką(150ml). Ziemniaki z koperkiem, pulpeciki/1,6,8,9,10/wieprzowe w sosie śmietanowo/7/-koperkowym, kalafior gotowany(ogółem:250g).

Kompot jabłkowy(250 ml).

 

 

 

Ciasto drożdżowe/1,3,7/(90g).

Herbata z cytryną(250 ml).

 

 

 

 

 

 

 

 

Piątek

29.03

Pudding/1,6/ śmietankowy na mleku(150g). Angielka pszenna/1,7/(30g) z masłem/7/(5g) i dżemem porzeczkowym(30g).

Herbata z cytryną(250 ml).

 

 

 

 

 

 

 

Gruszka
(65g)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zupa ziemniaczana na wywarze warzywno/1,7,9/-drobiowym z natką(150ml).

Zapiekanka makaronowa/1,3,7/z warzywami, groszkiem konserwowym, boczkiem/1,6,8,10/ i serkiem mascarpone/7/

Kompot truskawkowy(250 ml).

 

 

Chleb/1/(60g) z masłem/7/(5g), pastą z makreli/4/ wędzonej, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem(70g).

Herbata miętowa(250 ml).

 

 

 

 

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy, bazylia, majeranek, oregano, papryka słodka, czosnek granulowany, cynamon, mieszanka Vegeta Natural

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany
    hybrydowe) oraz produkty pochodne.

  2. Skorupiaki i produkty pochodne.

  3. Jaja i produkty pochodne.

  4. Ryby i produkty pochodne.

  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

  6. Soja i produkty pochodne.

  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
    orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

  9. Seler i produkty pochodne.

  10. Gorczyca i produkty pochodne.

  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

  13. Łubin i produkty pochodne.

  14. Mięczaki i produkty pochodne.