Jadłospis
Dzień | Śniadanie | II Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|---|
Poniedziałek 04.11 | Angielka pszenna/1,7/(60g) z masłem/7/(15g), szynką gotowaną, rzodkiewką i sałatą(65g). Kawa/1/ Inka na mleku/7/(250 ml)
| marchewka (55g)
| Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami na wywarze warzywno/1,3,7,9/-wieprzowym z majerankiem(ogółem 150ml). Makaron spaghetti z mięsem mielony z szynki i sosem pomidorowym(ogółem:250g). Kompot wiśniowy(250 ml).
| Chleb/1/(60g) z pastą jajeczną/3/ z masłem/7/, pomidorem i szczypiorkiem(75g) Herbata z cytryną (250 ml).
|
Wtorek 05.11
| Płatki kukurydziane na mleku/7/(150g). Angielka pszenna/1,7/(30g) z masłem/7/(5g) i dżemem wiśniowym(15g). Herbata z cytryną(250 ml)
|
gruszka
|
Rosół z makaronem/1,3/ na wywarze warzywno/1,3,7,9/-drobiowym z natką(150 g). Ziemniaki z koperkiem, potrawka z kurczaka z warzywami/9/, sałatka z sałaty, rzodkiewki, ogórka zielonego, szczypiorku i oliwy z oliwek(ogółem:250g). Kompot truskawkowy(250 ml).
|
Chleb/1/(60g)razowy z masłem/7/(5g), kiełbasą/1,3,6,7,9,10/ żywiecką i papryka żółtą i sałatą.(65g) Herbata z cytryną (250 ml).
|
Środa 06.11 | Angielka pszenna/1,7/(60g) z masłem/7/(5g), frankfurterka/6,7,8,9/na ciepło z ketchupem bez konserwantów(65g). Kawa/1/Inka na mleku/7/(250 ml)
|
banan(80g)
| Barszcz/1,3,6,8/ biały z ziemniakami na wywarze wieprzowym z kiełbasą białą i majerankiem.(150g) Makaron/1,3/ świderki z jogurtem/7/ owocowym(ogółem: 250g) Woda z cytryną i miodem(250 ml).
|
Chleb/1/(60g) z masłem/7/(5g), serkiem/7/ topionym śmietankowym, papryką czerwoną i sałatą(65g) Herbata z cytryną(250 ml).
|
czwartek 07.11 | Angielka/1,7/pszenna(60g) z masłem/7/(5g) i serem żółtym i sałatą(30g). Kakao/6/ na mleku/7/(250 ml)
|
soczek ze słomką(120g)
|
Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym/1,3/(150 ml). Ziemniaki z koperkiem, kotlet z ryby/4/panierowany/1,3/, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, porem i oliwą(ogółem:250g) Woda z cytryną i miodem(250 ml).
| Chleb/1/(60g) z masłem/7/(5g), pasztetem/1,5,6,8,9/ drobiowym i ogórkiem kiszonym(65g) Herbata miętowa(250 ml).
|
Piątek 08.11 |
Angielka pszenna/1,7/(60g) z masłem/7/(15g), szynką drobiową, ogórkiem zielonym i sałatą(65g). Kawa/1/ Inka na mleku/7/(250 ml)
|
Jabłko(65g)
| Zupa pomidorowa z makaronem/1,3/ na wywarze warzywno/1,3,7,9/-wieprzowym z natką(150ml). Kasza bulgur, polędwiczka w sosie własnym/1,5,6,8,9/, surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki, kukurydzy, groszku zielonego, koperku i oliwy z oliwek(ogółem:250g). Kompot wiśniowy(250 ml).
| Kisiel/1/ wiśniowy i ciasteczka/1,3,7/ wielozbożowe
|
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy, bazylia, majeranek, oregano, papryka słodka, czosnek granulowany, cynamon, mieszanka Vegeta Natural
Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany
hybrydowe) oraz produkty pochodne.Skorupiaki i produkty pochodne.
Jaja i produkty pochodne.
Ryby i produkty pochodne.
Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
Soja i produkty pochodne.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.Seler i produkty pochodne.
Gorczyca i produkty pochodne.
Nasiona sezamu i produkty pochodne.
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
Łubin i produkty pochodne.
Mięczaki i produkty pochodne.