Jadłospis
Dzień | Śniadanie | II Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Ponie- 25.03 | Angielka pszenna/1,7/(30g) z masłem/7/(5g,), serkiem/7/ naturalnym i papryką czerwoną(65g). Kawa Inka/1/ na mleku/7/(250 ml)
| marchewka
| Żurek/3,6,9,10/z grzankami/1,3,6/na wywarze wieprzowym z majerankiem(150ml). Naleśniki/1,7/ z dżemem truskawkowym i cukrem pudrem(ogółem:250g). Kompot z granatu(250 ml).
| Chleb/1/(60g) z masłem/7/, szynką/1,3,5,6,7,9,10/ konserwową, ogórkiem zielonym i rzodkiewką(65g) Herbata z cytryną(250 ml).
|
Wtorek
| Kuleczki/1,6/ czekoladowe na mleku/7/. Angielka/1,7/pszenna(30g) z masłem/7/(5g) i miodem(15g). Herbata z cytryną(250 ml)
|
jabłko(65g)
|
Zupa szczawiowa z ryżem na wywarze warzywno/1,7,9/-wieprzowym(ogółem 150 ml). Makaron/1,3/ spaghetti z mięsem mielonym z szynki i sosem bolońskim/1,6,8,9,10/(ogółem:250g) Kompot wiśniowy(250 ml).
| Chleb/1/(60g) z masłem/7/, kiełbasą/1,3,5,6,7,9,10/ dębicką, pomidorem i szczypiorkiem(65g) Herbata z cytryną(250 ml).
|
Środa 27.03 | Angielka/1,7/ pszenna(60g) z masłem/7/(5g), polędwicą/1,3,5,6,7,9,10/ drobiową i sałatą(65g). Kawa/1/Inka na mleku/7/(250 ml) | banan (80g)
| Żurek/1,5,6,8,9,10/ z grzankami pszennymi/1/ i białą kiełbasą/1,5,6,8,9/ na wywarze wieprzowym(150 ml). Ziemniaki z koperkiem, jajko/3/ sadzone, surówka z marchewki z cytryną(ogółem:250g). Woda z cytryną i miodem(250 ml).
|
Chleb/1/ (60g) razowy z pastą jajeczną masłem/3,7/ i szczypiorkiem(65g) Herbata z cytryną(250 ml).
.
|
czwartek 28.03 | Angielka pszenna/1,7/(60g) z masłem/7/(5g), parówka/6,7,8,9/ z szynki z ketchupem bez konserwantów(65g). Kawa/1/Inka na mleku/7/(250 ml)
|
kiwi(55g)
| Zupa pomidorowa z ryżem/1/ na wywarze warzywno/1,7,9/-drobiowym z natką(150ml). Ziemniaki z koperkiem, pulpeciki/1,6,8,9,10/wieprzowe w sosie śmietanowo/7/-koperkowym, kalafior gotowany(ogółem:250g). Kompot jabłkowy(250 ml).
| Ciasto drożdżowe/1,3,7/(90g). Herbata z cytryną(250 ml).
|
Piątek 29.03 | Pudding/1,6/ śmietankowy na mleku(150g). Angielka pszenna/1,7/(30g) z masłem/7/(5g) i dżemem porzeczkowym(30g). Herbata z cytryną(250 ml).
| Gruszka
| Zupa ziemniaczana na wywarze warzywno/1,7,9/-drobiowym z natką(150ml). Zapiekanka makaronowa/1,3,7/z warzywami, groszkiem konserwowym, boczkiem/1,6,8,10/ i serkiem mascarpone/7/ Kompot truskawkowy(250 ml).
| Chleb/1/(60g) z masłem/7/(5g), pastą z makreli/4/ wędzonej, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem(70g). Herbata miętowa(250 ml).
|
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy, bazylia, majeranek, oregano, papryka słodka, czosnek granulowany, cynamon, mieszanka Vegeta Natural
Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany
hybrydowe) oraz produkty pochodne.Skorupiaki i produkty pochodne.
Jaja i produkty pochodne.
Ryby i produkty pochodne.
Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
Soja i produkty pochodne.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.Seler i produkty pochodne.
Gorczyca i produkty pochodne.
Nasiona sezamu i produkty pochodne.
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
Łubin i produkty pochodne.
Mięczaki i produkty pochodne.