Jadłospis
Dzień | Śniadanie | II Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|---|
Poniedziałek 09.09 | Płatki/1/ kukurydziane na mleku/7/(150g). Chałka/1,7/ pszenna(30g) z masłem/7/(5g) i miodem(15g). Herbata z cytryną(250 ml)
| banan (65g)
|
Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze warzywno/1,3,7,9/-drobiowym z natką(ogółem 150ml). Zapiekanka makaronowa/1,3/ z boczkiem, serkiem/7/ mascarpone, groszkiem konserwowym i warzywami/9,10/(ogółem:250g) Kompot wiśniowy (250 ml). |
Chleb/1/(60g) wieloziarnisty z masłem/7/(15g), schabem/1,3,5,6,7,9,10/ gotowanym, pomidorem i sałatą(75g) Herbata z cytryną (250 ml).
|
Wtorek 10.09
| Angielka pszenna/1/(30g) z masłem/7/(15g), kiełbaski frankfurterki/1,5,6,8,9/ na ciepło z ketchupem bez konserwantów(65g). Kawa Inka na mleku/7/(250 ml)
|
śliwka(35g)
|
Zupa meksykańska na wywarze warzywno/1,7,9/-wieprzowym z majerankiem(150 g). Kluseczki leniwe/1,7/ z masłem/7/, bułeczką/1/, surówka z marchewki z cytryną(ogółem:250g). Kompot truskawkowy(250 ml). | Chleb/1/(60g) z masłem/7/(15g), serem/7/żółtym, pomidorem i sałatą(75g) Herbata z cytryną (250 ml).
|
Środa 11.09 | Angielka pszenna/1,7/(60g) z masłem/7/(5g), polędwicą/1,3,5,6,7,9,10/ miodową, ogórkiem zielonym i sałatą(65g) Kawa Inka na mleku/7/(250 ml)
|
marchewka (50g)
| Barszcz/1/ biały z ziemniakami z na wywarze wieprzowym i majerankiem(150 ml). Kasza jęczmienna, szynka w sosie własnym/6,8,9,10/ i ogórek kiszony (ogółem:250g) Woda z cytryną i miodem(250 ml).
| Kisiel/1/ truskawkowy(150g) i herbatniki/1,3,7/ maślane(50g) Herbata z cytryną(250 ml).
|
czwartek 12.09 | Angielka /1,7/pszenna(30g) z masłem/7/(5g), kiełbasą szynkową parzoną/1,3,5,6,7,9,10/, rzodkiewką i sałatą(65g) Kawa/1/ Inka z mlekiem/7/(250 ml)
| jabłko
| Ryż na rosole na wywarze warzywno/1,3,7,9/-drobiowym z natką(150ml). Ziemniaki z koperkiem, potrawka z kurczaka/8,9,10/, brokuły gotowane z masłem/7/ i bułeczką/1/(ogółem:250g). Kompot z aronii(250 ml). | Chleb/1/(60g) z masłem/7/(5g), serkiem/7/ śmietankowym z ziołami, pomidorem i sałatą(65g) Herbata z cytryną(250 ml).
|
Piątek 13.09 | Angielka /1,7/pszenna(60g) z masłem/7/(5g) i twarożkiem/7/ naturalnym(65g) Kakao/1,6/ na mleku/7/(250 ml)
|
gruszka
|
Zupa ziemniaczana na wywarze warzywno/1,3,7,9/-wieprzowym z natką(ogółem 150ml). Makaron/1,3/spaghetti z warzywami i sosem pomidorowym bolońskim/8,9,10/(ogółem:250g).
Kompot jabłkowy(250 ml) | Chleb/1/ wieloziarnisty(60g) z pastą z makreli/4/ wędzonej z masłem/7/, kukurydzą konserwową, szczypiorkiem i ogórkiem kiszonym. Herbata miętowa(250 ml).
|
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy, bazylia, majeranek, oregano, papryka słodka, czosnek granulowany, cynamon, mieszanka Vegeta Natural
Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany
hybrydowe) oraz produkty pochodne.Skorupiaki i produkty pochodne.
Jaja i produkty pochodne.
Ryby i produkty pochodne.
Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
Soja i produkty pochodne.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.Seler i produkty pochodne.
Gorczyca i produkty pochodne.
Nasiona sezamu i produkty pochodne.
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
Łubin i produkty pochodne.
Mięczaki i produkty pochodne.