Jadłospis
Dzień | Śniadanie | II Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Ponie- 18.03 | Angielka pszenna/1/(60g) z masłem/7/(15g), filetem z indyka, ogórkiem zielonym i sałatą(60g). Kawa/1/ Inka na mleku/7/(250 ml)
|
jabłko
| Barszcz biały ziemniakami na wywarze wieprzowym z majerankiem(ogółem 150ml). Placuszek/1,3,7/ z jabłuszkiem i cynamonem(ogółem: 250 g). Kompot wiśniowy (250 ml).
| Chleb/1/(60g)wieloziarnisty z masłem/7/(15g), serkiem/7/ śmietankowym i kiełkami(65g) Herbata z cukrem i cytryną (250 ml).
|
Wtorek
| Angielka pszenna/1/(30g) z masłem/7/(15g), schabem/1,5,6,8,9,10/ gotowanym, papryką i sałatą(65g). Kawa/1/ Inka z mlekiem/7/(250 ml)
|
marchewka (80g)
| Krupnik z kaszy jaglanej ziemniakami na wywarze warzywno/9/- drobiowym z natką (150 ml). Makaron/1,3/ świderki z jogurtem/7/ truskawkowym (ogółem:250g) Kompot z granatu(250 ml).
| Kisiel wiśniowy/1/(150g) i herbatniki/1,3/(50g)
|
Środa 20.03 | Angielka pszenna/1/(30g) z masłem/7/(15g), serem/7/ żółtym i sałatą(80g) Kakao/1,6/ na mleku /7/(250 ml) | banan (120g)
| Zupa neapolitańska z makaronem/1,3/ na wywarze warzywno/9/- wieprzowym z natką (ogółem:150 ml). Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony panierowany/1,3/ i marchewka gotowana z groszkiem (ogółem:250g). Woda z miodem i cytryną(250 ml).
| Chleb/1/(60g) z masłem/7/(15g), pasztet/7/ drobiowy z pomidorem i szczypiorkiem(60g) Herbata z cytryną(250 ml).
.
|
czwartek 21.03 | Budyń/1/ śmietankowy na mleku/7/(150g). Angielka /1/pszenna(30g) z masłem/7/(15g), dżemem brzoskwiniowym(30g) Herbata z cukrem(250 ml)
|
gruszka
| Manna na rosole na wywarze warzywno/9/-drobiowym z natką(150 ml). Ziemniaki z koperkiem, ryba/4/ w warzywach(ogółem:250g). Kompot malinowy(250 ml)
| Chleb/1/(60g) z masłem/7/, polędwicą miodową, rzodkiewką białą(80g) Herbata z cytryną (250 ml).
|
Piątek 22.03 | Angielka pszenna/1/(30g) z masłem/7/(15g), szynką gotowaną, sałatą i ogórkiem zielonym(65g) Kawa/1/ Inka z mlekiem/7/(250 ml)
| marchewka (50g)
| Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze warzywno/9/-drobiowym z natką(150ml). Makaron/1,3/ świderki z farszem wieprzowym, surówka z pora i selera z jogurtem/7/ naturalnym (ogółem:250g). Woda z cytryną i miodem(250 ml).
| Ciasteczka/1,3,7/ wielozbożowe(50g) i mus owocowy(120g)
|
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy, bazylia, majeranek, oregano, papryka słodka, czosnek granulowany, cynamon, mieszanka Vegeta Natural
Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany
hybrydowe) oraz produkty pochodne.Skorupiaki i produkty pochodne.
Jaja i produkty pochodne.
Ryby i produkty pochodne.
Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
Soja i produkty pochodne.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.Seler i produkty pochodne.
Gorczyca i produkty pochodne.
Nasiona sezamu i produkty pochodne.
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
Łubin i produkty pochodne.
Mięczaki i produkty pochodne.