KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Pedagog ćwiczenia i zabawy dla dzieci i rodziców.

 Witam Serdecznie!!
Łukasz Stolarski - pedagog 

              W tej zakładce znajdziecie Państwo propozycję ćwiczeń, eksperymentów, doświadczeń, kart pracy oraz zabawę do wspólnej zabawy z waszymi dziećmi w czasie obecnej sytuacji związanej z KOVID 19. Mam nadzieje, że w czasie kiedy wasze dzieci muszą pozostać w domach znajdziecie chwilę czasu aby zapoznać się i wykorzystać materiały, które przygotowałem. 
  Zadbajcie o to, aby dziecko w organizowanych zabawach i ćwiczeniach gromadziło osobiste doświadczenia.
Ma ono przy tym określać słowami to, co aktualnie robi, co dostrzega i co czuje. 
  Pamiętajmy, że ogromnie ważne jest porozumiewanie niewerbalne, a więc gesty, mimika i wyrażane emocje.
Z takiego przekazu dziecko korzysta najwięcej.

   Pamiętajcie, że wasze dzieci mają ogromną wyobraźnie…..
Każdą zabawę czy ćwiczenia można ubarwić poprzez ciekawe krótkie wprowadzenie (wymyślone przez nas samych), które nawiązuje do ulubionych bohaterów z bajek, postaci, rzeczy czy krain.
  Dajcie ponieść się własnej i szczerej wyobraźni, którą dzieci bardzo lubią.
Takie wprowadzenie podkręci i zachęci wasze dzieci do wspólnej zabawy.
  Nie zapominajmy o ruchu pomiędzy zabawami statecznymi. Do zabaw ruchowych możemy wykorzystać przedmioty, które mamy w domu. Mogą to być butelki do slalomu, krzesła pomiędzy którymi możemy naciągnąć gumę pod którą możemy przechodzić lub skakać, zabawy w parach z rodzicami takie jak „jedziemy taczką”, robimy pajacyki, turlamy się po podłodze, naśladujemy żyrafę, która chodzi na palcach z wyciągnięta szyją i wiele innych ciekawych pomysłów,
które w każdym z nas dorosłych drzemią nie obudzone……
:PP
POWODZENIA I MIŁEJ ZABAWY 

 

 

 

Propozycje zajęć zdalnych "Jesienne rytmy"

"Jesienne rytmy" Zapraszam do zabawy on-line, która dokonali dzieciaki w wielu obszarach i jest interaktywna!!!!SKOPIUJ LINKhttps://view.genial.ly/5f703b34f902780d10ca2456/presentation-jesienne-rytmy